3154

Makyajlı yeni VW Polo Türkiye’de satış sunuldu

Volkswagen’in küçük sınıf otomobili İzmir’de gerçekleştirilen bir lansman ile basına tanıtıldı. Yeni Polo, Standart olarak sunulan ESP, İkincil Çarpışma Freni (Multi Collision Brake) , Yokuş Kalkış Asistanı (Hill Hold) ve opsiyonel olarak sunduğu birçok sürüş destek sistemiyle, segmentinin standartlarını yeniden belirliyor. Makyajlı Polo, 39.500 TL’den başlayan fiyatlar ile Türkiye’de satışa sunuldu. 

YAZI: Alper GÜLER

 Dış tasarımda modeli makyajsız versiyonundan ayırt etme güç. Çünkü değişimler ayrıntılarda gizli. Modelde ön ızgara farlar ve tampon grubundan yenilikler gerçekleştirilmiş. Selefinde ızgara çizgisinde yer alan krom ayrıntı logo altına taşınmış. Alt ızgara ise sis farlarıyla birleşen krom çizgi ile ön plana çıkarılmış. Tampon hatları keskinleştirilerek daha belirgin ve dinamik bir yapı oluşturulmak istenmiş. Ek olarak sınıfında ilk kez sunulan LED farlarıyla dikkat çekiyor. Opsiyonel olarak tercih edilebilen LED farlar, düşük elektrik tüketimleri, uzun ömürleri ve gün ışığına yakın aydınlatma performanslarıyla dikkat çekiyor. Arka bölüme geldiğimizde ise karatılmış stoplar ve tampon altında ki renkli flâşörler göze çarpan değişimler arasında.
 
Modern iç mekân

Makyajlı Polo’da selefine göre daha modern bir iç mekân kullanılmış. Bu tasarımı aslında Golf modelinden de iyi hatırlıyoruz. Bu duyguyu uyandıran en önemli ayrıntı direksiyon ve ön konsol oluyor. Altı düz direksiyon ile modelin sporcu kimliği nitelenmiş. Direksiyon üzerindeki kumandalar ergonomi konusunda en büyük destekçilerden. Değişimin bir başka öğesi ise orta konsoldaki dokunmatik ekranlı müzik sistemi. 5 ve 6.5 inç seçenekleri bulunan ekran WVGA 800 X 480 çözünürlüğünde. Bluetooth özelliği ile telefonunuzu bağlayabildiğiniz bu ekran park sırasında tampona konumlandırılan sensörler ile size destek oluyor. Ek olarak MirrorLink özelliği ile de akıllı telefonlarınızı bu ekrandan kontrol etme imkânı sunuluyor. Kullanım açısından sistem oldukça pratik. Müzik sisteminin kalitesi ise başarılı. Eşya gözü konusunda da model selefi gibi tatminkar. 
Yeni Polo’nun gövdesinin altında daha birçok yenilik yer alıyor. Tasarımı yenilenmiş gösterge tablosundan, klima kontrolü paneline, yeni nesil bilgi-eğlence sistemlerinden, direksiyon simidine kadar birçok yeniliğin yer aldığı yeni Polo’da elektromekanik servo direksiyon sistemi sayesinde, sürüş konforu hissedilir şekilde gelişmiş. Hidrolik yerine hassas bir elektrik motorundan destek alan direksiyon sistemi, park manevralarında yüksek bir konfor düzeyi sunarken yüksek hızlardaki hâkimiyeti artıran direkt bir yapıya sahip. Sadece ihtiyaç anında sürücüye destek vererek düşük tüketim değerlerine ulaşmada etkili olan bu sistem, ayrıca herhangi bir bakım ve hidrolik değişimi gerektirmediği için hem ekonomik hem de çevreci olabiliyor.


Yeni nesil motorlar geliyor

Türkiye’de satışa sunulacak motor seçeneklerinin ilki,  benzinli 1,0 litrelik MPI motor olacak. Bu motor 75 PS güç üretiyor. 5-ileri manuel şanzımanla kombine edilen bu motor, 95 Nm’lik bir tork sağlıyor ve yeni Polo’yu 173km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor. Bu yeni nesil benzinli motor, 100km’de 5,1 lt yakıt tüketimine sahip. Türkiye’de satışa sunulacak bir başka yeni benzinli motor seçeneği ise 1,2 lt TSI 90 PS olacak. Düşük devirlerden itibaren etkin olan bir turbo ile desteklenen motor 160 Nm’lik bir tork sağlıyor. 5-ileri manuel veya 7-ileri DSG şanzımanla tercih edilebilen 1,2 lt TSI seçeneği, 100km’de ortalama 4,7 lt yakıtla yetiniyor. Dizel cephesinde ise yeni Polo Türkiye’de 1,4 TDI motor seçenekleriyle de satışa sunuluyor. 75 PS ve 90 PS’lik iki farklı güç seviyesine sahip olan dizel seçeneklerinden 90 PS olan 230 Nm tork üretirken, 100km’de ortalama 3,4 litre yakıt tüketiyor. 75 PS’lik seçenek sadece  5-ileri manuel şanzımanla tercih edilebilirken, 90 PS’lik seçenekte manuel şanzımanın yanında 7-ileri DSG seçeneği de sunuluyor.
 
Tercih sırasında nerede?

Lansman boyunca modelde yeni sunulan 1.2 litre TSI 90 PS motoru test etme fırsatı yakaladım. Bu motor 1.2 TSI 105 Hp gücündeki motoru aratmıyor. Turbo şarj ile desteklenen bu motor alt devirlerden itibaren 160 Nm torku hizmetinize sunuyor. Eski 1.2 TSI motora göre 15 Nm tork daha az olsa da güç farkı eksik hissedilmiyor. 7 ileri DSG şanzıman yakıt ekonomisi konusunda da 4.7 litrelik fabrika tüketim verilerine göre oldukça iddialı. Ben testim sırasında ise sakin kullanımlarda 6.5 litrelik rakam elde ettim. Ancak sabırsız olursanız iki haneli rakamlara ulaşabiliyorsunuz. Trendline, Comfortline, BlueMotion ve BlueGT donanımlarıyla sunulan model de motor seçeneği olarak 1.0, 1.2 ve 1.4 litrelik hacimler sunuluyor. Selefinde 1.6 litrelik dizel motor makyajlı kasada bulunmuyor. Dizel olarak Polo’nun tek seçeneği artık 1.4 TDI. 1.4 TSI ACT BMT 150 PS gücünde ve BlueGT donanımıyla sunulacak olan seçenek ise ilk etapta Polo GTI’ın yerini alacak.  “1.4 TSI 180 HP gücündeki motora ne olacak?” dediğinizi duyar gibiyim. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre GTI, 1.4 litrelik motor yerine 1.8 litre olarak artık sunulacak. Konu ile ilgili çok daha fazla detayın ilerleyen zamanlarda açıklanacağı belirtildi. Ancak performansı ile başarılı olan model ülkemizdeki vergilendirme sistemi sebebiyle ne kadar ulaşılabilir bir fiyata sunulacak burası tartışma konusu. 39.500 TL’lik başlangıç fiyatı ilk etapta iddialı görünüyor. Ancak rakipleri düşünüldüğünde yeni Polo’nun pahalı bir seçenek olduğu aşikar. Son birkaç aydır makyaj öncesi modelleri çok düşük bir fiyat etiketiyle satan Doğuş Otomotiv’in makyajlı versiyonda bu farkı fazlasıyla kapadığı görünüyor. Fiyatının yüksekliği dışında yeni Polo’nun Türk tüketicisinin yine ilgisini çekeceği kesin. 

İçerik Yorumları

  1. avatar
    Cevapla
    Arena Servis Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, Creysler, Fiat, Toyota, Volvo, Bmv Servisi Konya

    Makyajlı yeni VW Polo Türkiye’de satış sunuldu başlıklı bu içeriğe yorum eklemek istiyorsanız lütfen faceboook hesabınızla facebook'a giriş yaparak aşağıdaki yorum alanına yorumunuzu ekleyin. Yazdığınız yorum, herhangi bir onaya tabi olmaksızın sayfada yayınlanacaktır...

  2. İçeriğe Yorum Ekleyin

Renk Ayarları

Ekran Genişliği

Arkaplan

*yalnızca dar ekranda çalışır

Arkaplan Resmi

*yalnızca dar ekranda çalışır